27iul.

Preîncălziți cuptorul la 180C cu ventilator. Pulverizați cu ulei o tavă de copt de 2L .

14 Ingrediente

  • 1 linguriță de ulei de măsline
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 2 bețișoare de țelină, tocate mărunt
  • 1 morcov mare, curățat de coajă, tăiat mărunt
  • 2 dovlecei, tăiați în felii subțiri
  • 200 g de fasole verde, tăiată în bucăți de 1 cm lungime
  • 1 1/2 linguriță de ulei de măsline tartinabil
  • 2 linguri de făină
  • 500 ml (2 căni) de lapte cu conținut redus de grăsimi
  • 425g conservă de ton
  • 40g (1/2 cană) parmezan ras
  • 270g (2 căni) orez brun fiert
  • 120 g de frunze de spanac baby
  • Frunze de salată mixtă, pentru a servi

Mod de preparare

Pasul 1
Preîncălziți cuptorul la 180C cu ventilator. Pulverizați cu ulei o tavă de copt de 2L .

Pasul 2
Se încălzește uleiul într-o cratiță mare, la foc mediu. Gătiți ceapa, țelina și morcovul, amestecând, timp de 5 minute sau până se înmoaie. Adăugați dovlecelul și fasolea și gătiți, amestecând, timp de 2 minute sau până când se înmoaie. Transferați legumele într-un bol.

Pasul 3
Întoarceți aceeași tigaie la foc mediu și încălziți pasta de tartinat până se topește. Adăugați făina și amestecați până când se amestecă bine. Începeți să adăugați încet laptele, amestecând constant, până când se omogenizează. Aduceți la punctul de fierbere, reduceți focul și fierbeți, amestecând constant, până când sosul se îngroașă. Adaugați legumele, tonul și jumătate din parmezan. Se condimentează.

Pasul 4
Răspândiți orezul pe baza vasului de copt. Acoperiți cu spanac, apoi cu amestecul de ton. Se presară cu restul de parmezan. Coaceți la cuptor timp de 20 de minute sau până când devine auriu. Se lasă deoparte timp de 5 minute înainte de a servi cu frunze de salată.

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This field is required.

This field is required.

× Whatsapp